Deprecated: Function jetpack_form_register_pattern is deprecated since version jetpack-13.4! Use Automattic\Jetpack\Forms\ContactForm\Util::register_pattern instead. in /home/customer/www/yavethuiszorg.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Waarom werken in de Thuiszorg: Voordelen - Yavé Thuiszorg

Waarom werken in de Thuiszorg: Voordelen

Wat zijn de voordelen?

Antwoord: Het mooiste aan werk in de zorg is dat jij je inzet voor anderen zoals jij dat zelf ook zou willen. Het naam zegt het al, thuiszorg. Jij ondersteunt en helpt iemand rondom de thuis situatie denk aan persoonlijke verzorging, Begeleiding, huishoudelijke hulp en dagbesteding. Mensen die voor de zorg kiezen zijn gepassioneerd en halen plezier en geluk uit het helpen bij anderen als hun het zelf niet meer instaat zijn om het te doen. Jij betekend hier dus echt enorm veel voor mensen, dit geeft voldoening en een prettig gevoel.

Collega’s in de zorg benoemen dat de dankbaarheid,  waardering en de glimlach die je op ander mensen kan veroorzaken een heel positieve impact hebben in hun algemene kijk en mentale welzijn.Er zijn natuurlijk stressvolle momenten en het kan emotioneel zwaar zijn soms n, maar als je de mensen helpt met iets, krijg je daar zoveel voor terug. Het zit hem in de kleine dingen.

Waarom werken in the Thuiszorg?

  1. Iets met betekenis doen, voor iemand anders iets kunnen betekenenVoldoening uit je werk
  2. De Uitdaging
  3. Ontwikkelen en Doorgroeien
  4. Gemiddelde Salaris Ruim Hoger
  5. Met mensen voor mensen (werk met hoofd, hart, en handen)
  6. Flexibiliteit en Vrijheid Dienstverband (Eigen baas of loondienst)
  7. Stabiliteit en Zekerheid (werk garantie %)
  8. Ontwikkelings ruimte en personal development

1. Dankbaarheid, Voldoening, Werk die betekenisvol is

Je zet jezelf in voor iemand anders die het niet zelf kan. Het werk op zichzelf geeft enorm voldoening en een goed gevoel als jij ziet wat jij voor iemand kan betekenen. Het zijn de kleine dingen wat heel veel terug geven.

2. Uitdaging

Werk in de zorg is zo breid met diverse scala dat er voldoende uitdagingen zijn om jezelf te blijven ontwikkelen als persoon op beide werk prive en sociaal vlakte. Je kan steeds nieuwe vaardigheden en specialisaties leren.

3. Voldoende Werk & Kans op Arbeidsmarkt

Er is voldoende werk in de welzijn en zorg sector. Op moment door de vergrijzing is er een te kort aan zorg professionals. Mensen worden steeds ouder, ze willen langer thuis blijven wonen, wie zou het niet fijn vinden om in hun eigen vertrouwde en dierbare omgeving tijd door te blijven neme. Dit vereist een extra influx an zorg personeel. Zorg heeft ook diverse ziektebeelden zowel geestelijk, verstandelijk en lichamelijk er zijn voldoende verschillende soort werk mogelijkheden in de sector en verschillende doelgroepen.

4. Voldoende Doorgroeimogelijkheden

De zorg is continu in ontwikkeling, er is meer vraag naar zorg dan er zorg professionals zijn. Gezondheidszorg heeft vele diverse opleidingen, cursussen en certificierings trajecten waardoor jij steeds door kan groeien op verschillende niveaus. Omscholing, bijscholing en Nascholing zijn mogelijk.


Onze Kracht – gepassioneerde mensen. Werk met je hoofd, je hart en je handen.
Iedereen heeft talenten, bij Yave staan die talenten centraal

-Emmanuel Hellstern Yave Thuiszorg

Zie ook hieronder onze infographic over Waarom werken in de Thuiszorg, Waarom werken in de Zorg, De Voordelen.

Zie ook verhaal over een nieuwe roeping vinden in de zorg, Bron: RTL

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/4722521/zij-kozen-voor-een-nieuwe-baan-de-zorg-die-ene-glimlach-geef-zoveel

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *