Deprecated: Function jetpack_form_register_pattern is deprecated since version jetpack-13.4! Use Automattic\Jetpack\Forms\ContactForm\Util::register_pattern instead. in /home/customer/www/yavethuiszorg.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
STAP-budget voor scholing en ontwikkeling - Yavé Thuiszorg

STAP-budget voor scholing en ontwikkeling

Als werkende of werkzoekende kunt u een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. U kunt deze subsidie gebruiken voor een training, cursus of opleiding. De subsidie heet STAP, wat staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie.

studenten zitten op tafel met boeken en laptop

Meer kansen op de arbeidsmarkt door opleiding

Met het geld uit het STAP-budget kunt u een opleiding, training of cursus volgen. De overheid vindt het belangrijk dat u als werkende of werkzoekende kunt beslissen over uw ontwikkeling tijdens uw loopbaan. Zo heeft u meer kansen om uw baan te houden of om een nieuwe baan te vinden. 

Stappenplan STAP-budget aanvraagen

Stap 1

Kom ik in aanmerking?

Stap 2

Komt mijn scholing in aanmerking?

Stap 3

Hoe vraag ik STAP budget aan?

Bij het aanvragen van STAP-budget heeft u nodig:

  1. Uw DigiD
  2. Het STAP-aanmeldingsbewijs van uw opleider. U moet dit bestand uploaden bij uw aanvraag. Dit kan als jpg-bestand, png-bestand of PDF.

Let op: bij drukte kan er een wachtrij zijn om STAP-budget aan te vragen. Sluit uw browser of tabblad niet. Anders bent u uw plek in de wachtrij kwijt en moet u opnieuw beginnen.

Voorwaarden voor het STAP-budget

De overheid heeft het STAP-budget in het leven geroepen om mensen zich te helpen ontwikkelen in hun loopbaan. Je kunt het bedrag per persoon maximaal een keer per jaar aanvraagen voor een opleiding of cursus naar keuze. Het UWV kent de aanvraag alleen toe als de opleiding of cursus minimaal vier weken na de aanvraag start en binnen drie maanden na sluiting van de aanvraagperiode start.

U kunt STAP-budget zelf aanvragen. Er zijn wel een aantal voorwaarden. Bijvoorbeeld dat u 18 jaar of ouder bent en dat u nog geen AOW ontvangt. Ook moet de training, cursus of opleiding die u wilt volgen in het STAP-scholingsregister staan. Elke 2 maanden start een nieuwe aanvraagperiode voor STAP-budget. Is het budget in deze periode op? Probeer het dan opnieuw in een volgende periode. Is uw aanvraag goedgekeurd? Dan maakt UWV het geld over naar de opleider. Bekijk onderstaande tabel voor een gedetailleerde omschrijving van de resterende aanvraagperiodes:

AanvraagmomentEerst mogelijk start datum opleidingUiterste startdatum opleiding
1 mei 202329 meil 202330 september 2023
3 juli 202331 juli 202330 november 2023
4 september 20232 oktober 202331 januari 2024
1 november 202329 november 202331 maart 2024

Lees hier meer informatie

Lees andere artikelen

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *