Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/customer/www/yavethuiszorg.nl/public_html/wp-content/themes/laundry-master-pro/inc/style.php on line 2266
Rolstoelgebruikers kunnen straks makkelijker de trein pakken

Rolstoelgebruikers kunnen straks makkelijker de trein pakken

NS bestelt voor het eerst treinen met verschillende hoogtes

Rolstoelgebruikers kunnen straks makkelijker de trein pakken. De Nederlandse Spoorwegen heeft namelijk nieuwe treinen besteld die dankzij de gelijkvloerse instap en uitschuiftrede beter toegankelijk zijn.

De eerste treinen uit deze bestelling bij de Spaanse treinfabrikant CAF moeten vanaf 2028 gaan rijden. Voor zestig stuks betaalt NS zo’n 600 miljoen euro, zo heeft het spoorbedrijf bekendgemaakt. Dit is een positief signaal na de stormachtige herfst. De afgelopen tijd kwam de NS regelmatig negatief in het nieuws over de toegankelijkheid van treinen en stations. Zo kregen reizigers met een beperking te maken met kapotte liften en problemen met het personeelstekort van de NS.

Met het verbeteren van de toegankelijkheid komt een normaal dagelijks leven voor mensen met een handicap een stap dichterbij. Want als je de pech hebt van een handicap, verlies je te vaak belangrijke elementen van een normaal leven. Naast je gezondheid, vrijheid en zelfstandigheid, kan het ook leiden tot verlies van werk, vrienden en familie. Er is niet één oplossing voor alle mensen met een handicap. Iedereen kan op zijn of haar eigen manier wel een steuntje in de rug gebruiken. Dankzij de bijdragen van donateurs werkt Handicap NL aan veel verschillende projecten die mensen met een handicap écht vooruithelpen.

Doordat de treinen uit enkeldeks- en dubbeldeksrijtuigen bestaan, kunnen er meer stoelen in maar zijn de rijtuigen ook beter toegankelijk voor rolstoelgebruikers. “Door de gelijkvloerse instap en uitschuiftrede”, aldus NS. “De huidige dubbeldekkers hebben een trappetje.”

Reizen met de trein haast onmogelijk voor mensen met een beperking

Door het personeelstekort en de overvolle en te korte treinen is het voor mensen met een beperking haast onmogelijk om nog met de trein te reizen.

Wil je hier meer over lezen? klik dan hier!

Lees andere artikelen

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *