Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/customer/www/yavethuiszorg.nl/public_html/wp-content/themes/laundry-master-pro/inc/style.php on line 2266
Werld kanker dag - Yavé Thuiszorg

Werld kanker dag

Aandacht voor de impact van kanker

4 februari is het Wereldkankerdag. Op deze dag is er wereldwijd aandacht voor de impact die de ziekte heeft. Kanker doet veel met je, zowel lichamelijk als geestelijk. Dit heeft gevolgen voor jou en je dagelijks leven. Voor jou als patiënt, maar ook voor de mensen om je heen.

Daarom vragen wij aandacht op en rond Wereldkankerdag voor de impact die kanker heeft.

KANKER DRAAG JE NIET ALLEEN

Kanker raakt ons allemaal, maar kanker draag je niet alleen. Dat is de betekenis van het paarse lintje van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Het lintje is een prachtig symbool van steun, solidariteit, liefde en hoop. Draag het lintje samen met ons op 4 februari, Wereld Kanker Dag!

Waarom kanker?

  • Elk jaar sterven 10 miljoen mensen aan kankerDat is meer dan hiv/aids, malaria en tuberculose samen.
  • Tegen 2030 voorspellen experts dat het aantal sterfgevallen door kanker zal stijgen tot 13 miljoenAls we niet handelen

Wat gebeurt er als we handelen?

Meer dan een derde van de gevallen van kanker kan worden voorkomen. Een ander derde kan worden genezen als het vroeg wordt ontdekt en op de juiste manier wordt behandeld.

Door strategieën op het gebied van preventie, vroege opsporing en behandeling te implementeren die geschikt zijn voor hulpbronnen, kunnen we elk jaar miljoenen levens redden.

Voortgang

Vandaag weten we meer over kanker dan ooit tevoren.

Door te investeren in onderzoek en innovatie zijn we getuige geweest van buitengewone doorbraken op het gebied van geneeskunde, diagnostiek en wetenschappelijke kennis.

Hoe meer we weten, hoe meer vooruitgang we kunnen boeken bij het verminderen van risicofactoren, het verhogen van preventie en het verbeteren van de diagnose, preventie, behandeling en zorg van kanker.

Invloed

De afgelopen jaren hebben de Verenigde Naties, de Wereldgezondheidsorganisatie en andere VN-agentschappen de dringende noodzaak van een wereldwijde inzet erkend.

Wanneer leiders zich uitspreken en actie ondernemen, geven we onszelf de kans om geschiedenis te schrijven en op weg te gaan naar een wereld zonder kanker.

Eigen vermogen

Tegenwoordig vindt meer dan de helft (65%) van de sterfgevallen door kanker plaats in de minst ontwikkelde delen van de wereld. Zelfs als u in een land met een hoger inkomen woont, bestaat er nog steeds ongelijkheid tussen gemeenschappen met lagere inkomens, inheemse gemeenschappen, immigranten, vluchtelingen en plattelandsgemeenschappen.

Rechtvaardige toegang tot kankerpreventie, -diagnose, -behandeling en -zorg kan levens redden.

Wijziging

Door het publiek en de politieke geletterdheid en het begrip rond kanker te vergroten, verminderen we angst, vergroten we het begrip, verdrijven we mythen en misvattingen en veranderen we gedrag en attitudes.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *